Werkwijze

Draw2design biedt u veel mogelijkheden, de meest voorkomende is echter het totaalproject. Na een persoonlijke kennismaking en een goede focus op uw specifieke wensen gaat Draw2design voor u aan de slag. Onderstaand een schematisch weergave met voorbeelden wat er in de verschillende stappen / fasen wordt gedaan.

Vanaf het verzorgen van het inmeten en de constructieberekeningen, het maken van controle tekeningen tot het wijzigen van het tekenwerk na controle. En van het maken van productietekeningen t.b.v. de werkplaats tot en met het aanleveren van digitale bestanden

“Ieder persoon binnen Draw2design is onderdeel van ons succes, een team dat elkaar aanvult met ieder zijn eigen kwaliteit en vaardigheden. Een werksfeer waarin het elke dag weer een feest is om in te werken.”

Raymond van Amersfoort – Oprichter en Mede-eigenaar

Stap 1 – Het verzorgen van het inmeten en de constructieberekeningen

Het inmeten van projecten kunt u laten uitvoeren door Draw2design. Wanneer we zelf de inmeet werkzaamheden verrichten zien we ook meteen dingen waar we rekening mee moeten houden tijdens het tekenwerk. Hierdoor worden eventuele problemen in een vroeg stadium opgemerkt waardoor het tekenwerk voorspoediger zal verlopen. Ook het aanleveren van constructieberekeningen kan verzorgd worden door Draw2design

Stap 2 – Het maken van controle tekeningen

Aan de hand van de omschrijving van het project of een plaatje van het gewenste resultaat maken we een technisch gedetailleerde tekening die voldoet aan de geldende bouw- en veiligheidsnormen. Hierbij maken we gebruik van ons geavanceerde tekenprogramma HiCAD. U krijgt zo een tekening van uw trap of hekwerk met details van de verschillende onderdelen en een (3D) drie dimensionaal beeld. Deze tekening dient als een controle tekening voor de opdrachtgever.

Stap 3 – Het wijzigen van het tekenwerk na controle (1x)

De opdrachtgever zal de controle tekening voorzien van eventuele opmerkingen of wijzigingen. Wij verwerken deze opmerkingen op de tekening en maken het tekenwerk definitief. In de afgesproken prijs voor het werk zit standaard 1 wijzigingsronde. Wanneer de inmeet gegevens nog niet zijn verwerkt in het tekenwerk wordt dit ook gedaan.

Stap 4 – Het maken van productietekeningen t.b.v. de werkplaats

Het definitieve tekenwerk wordt verder uitgewerkt voor de werkplaats. We maken de volgende tekeningen:

Merktekeningen (las samenstellingen die los mee gaan naar de bouw)

 • Mono tekeningen (losse onderdelen die gezaagd moeten worden)
 • Tekeningen voor het bestellen van diverse onderdelen (hout, glas en zetwerk)
 • Snijtekeningen voor het snijden van onderdelen – schaal 1:1
 • Plotmallen schaal 1:1 voor het aftekenen van onderdelen
 • Merkenoverzicht die gebruikt wordt tijdens de montage van het project.
 • Eventueel een ankerplan voor het boren van de ankers

Ook worden er verschillende lijsten voor het project aangeleverd:

 • Merkenlijst (met aantallen, materiaal, gewichten en oppervlakte behandeling)
 • Zaaglijst van de losse onderdelen (met materiaal, lengte en gewicht)
 • Bevestigingsmiddelenlijst (met aantallen, materiaal en positie in samenstelling)
 • Bestellijst voor het materiaal
 • Bestellijst walswerk (wanneer er walswerk in het project voorkomt)

Download onderstaande pdf bestanden:

Stap 5 – Het aanleveren van digitale bestanden

Draw2design kan ook digitale bestanden in standaard formaten als DXF, DWG, IGES en STEP aanleveren voor het uitwisselen van gegevens met bijvoorbeeld klanten of leveranciers. Het aanleveren van IFC bestanden t.b.v. collision checks in solibrie checker en het werken in BIM zijn voor Draw2design aan de orde van de dag.

“Ik houd van uitdagende projecten waarin problemen kansen worden om te verbeteren. Met een constante drang naar optimalisatie van het gehele proces komt de veelzijdigheid van HiCAD goed van pas. Bij D2D werken we met een enthousiast team dat, net als ik, probeert het beste uit zichzelf te halen.”

Heico Nijhoff – Tekenaar en Constructeur

Mail ons uw vraag

Not readable? Change text. captcha txt