DE SPECIALISTEN VAN DRAW2DESIGN

Het flexibele tekenbureau uit Nijverdal bedient trappenontwerpers, trappenleveranciers en constructiebedrijven die zelf de capaciteit in technisch tekenwerk ontberen

draw2design-bw

“Technisch tekenen is ons vak. Wij zorgen voor een tekening waar onze klant direct mee verder kan. Wij denken mee met onze klanten om samen tot het beste eindresultaat te komen. Door onze ervaring in de trappenwereld vinden we overal een oplossing voor.”

Bas ten Tusscher – Mede-eigenaar – 06-48166936

Bas weet wat engineering inhoudt en vooral wat het tekenen van complexe constructies inhoudt. Als u benieuwd bent of een ontwerp of constructie de dragende krachten wel aankan, is Bas uw man. Hij leerde het ontwerpen en construeren kennen bij Van Velzen Engineering, als tekenaar van complexe achtbanen en kermisattracties. Naast het teken werk was hij daar ook belast met het bijbehorende rekenwerk. Na jaren daar gewerkt te hebben, maakte hij de overstap naar Hoscon, waar hij als constructeur tekenaar de ontwerper was van speciale trappen en hekwerken.

Bij dit bedrijf leerde hij Raymond van Amersfoort kennen en na ongeveer 6 jaar maakte hij de overstap naar Draw2design. Ontwerpen, rekenen en tekenen: geef Bas een puzzel en hij lost het voor u op! Deze twee drijvende krachten zijn uw contactpersonen bij Draw2design. Een enorme brok brede ervaring waar u op kunt vertrouwen. En zoals bij Draw2design het motto luidt: “We step it up!”

“Ieder persoon binnen Draw2design is onderdeel van ons succes, een team dat elkaar aanvult met ieder zijn eigen kwaliteit en vaardigheden. Een werksfeer waarin het elke dag weer een feest is om in te werken.”

Raymond van Amersfoort – Oprichter en Mede-eigenaar – 06-43057248

Begon na zijn opleiding als constructeur-tekenaar bij Straatman BV te Lichtenvoorde en leerde daar het klappen van de zweep als het gaat om tekenen van diverse hekwerken. Na een jaar of 3 werd hij er hoofd tekenkamer en stuurde al het tekenwerk in de volle breedte aan. Een overstap naar Altrex betekende een verdere verbreding: als projectleider klimmaterialen op de afdeling Special Products was het improviseren wat de klok sloeg, want standaard oplossingen is er bij die divisie niet bij.

Ook daar werd hij hoofd van dezelfde afdeling Special Products en stuurde 4 engineers plus een complete werkplaats aan. Na een laatste overstap naar Hoscon als hoofd van het technisch tekenbureau begon het ondernemersbloed te kriebelen en richtte hij Draw2design op. Vanaf 2008 een gezond en ambitieus bedrijf!

“Praktijk gecombineerd met theorie, het is altijd weer mooi als we een project hebben getekend en uitgewerkt. Trots als we later een foto krijgen met het eindresultaat.”

Jan Stuit – HiCAD Engineer en Constructeur- 06-42646239

Na een uitstap in Den Haag bij de firma Kemper constructies BV keert Jan weer terug naar zijn roots. Dit bracht hem bij Dijkhof Trappen in Borne waar hij door zijn specifieke kennis van trappen en bouwbesluit een completere, waardevolle tekenaar constructeur werd.

Ook de concurrentie zag dat Jan was uitgegroeid tot een goede tekenaar, de overstap naar Wolter Tijdink kwam mede hierdoor tot stand. Hier werd hij na enige tijd benaderd om bij Tekenbureau Hoscon te komen werken, voor zijn voormalige hoofd tekenkamer van Dijkhof Trappen, in deze periode leerde hij onder andere Bas, en Raymond kennen. Bij deze bedrijven heeft hij zich niet alleen met tekenwerk bezig gehouden, ook inmeten op locatie en montage en vele productie processen is hem niet vreemd. Met deze praktische kennis van zaken heeft u ook een uitstekend ervaren aanspreekpunt voor een goede uitvoering van het tekenwerk binnen Draw2Design.

De groei aan Tekenwerk binnen Draw2design neemt snel toe, hiervoor is Jan benaderd om ons team te komen versterken. Draw2design wil met al deze ervaring uw aanspreekpunt zijn op het gebied van tekenwerk voor alle mogelijke trappen en hekwerken.

“Het tekenen met en programmeren in HiCAD, bij een modern en dynamisch bedrijf als Draw2Design, is een fantastische uitdaging.”

René Jannink – HiCAD Engineer, C#, XAML Programmeur – 06-42649300

Begon na zijn opleiding als CNC programmeur in de metaal. Hij deed bij een aantal bedrijven veel ervaring op in het verspanen van materialen, en heeft veel kennis van materialen. Om het productieproces te verbeteren moest er naast deze verspaning ook met regelmaat getekend worden met diverse CAD pakketten. Mede hierdoor groeide zijn interesse voor het tekenen en ontwerpen.

Na meer dan 20 jaar ervaring in de combinatie van verspanen en CAD tekenwerk was het tijd om te beginnen aan een nieuwe uitdaging. Zo heeft Rene besloten de stap te maken naar Draw2design om zich volledig te kunnen richten op het tekenen en construeren van trappen en hekwerken. Zo hebben we in ons team een gezonde dosis praktijk ervaring en is Rene een zeer waardevolle aanwinst binnen ons team.

“Ik houd van uitdagende projecten waarin problemen kansen worden om te verbeteren. Met een constante drang naar optimalisatie van het gehele proces komt de veelzijdigheid van HiCAD goed van pas. Bij D2D werken we met een enthousiast team dat, net als ik, probeert het beste uit zichzelf te halen.”

Heico Nijhoff – HiCAD Engineer en Constructeur – 06-42649230

Heico startte zijn loopbaan bij BCS Constructions te Hengelo als ontwerper en ontwikkelde diverse systemen. Hierna ging hij werken in de verlichtingsindustrie bij Metalicht te Enschede. Bij dit bedrijf introduceerde hij het 2d/3d tekenpakket HiCAD om zijn ontwerpen goed te kunnen visualiseren.

Na een aantal jaren zocht hij een nieuwe uitdaging en vond deze in het ontwerpen en construeren van trappen en hekken. Hij werkte 8 jaar bij Krepla trappen en besloot dat het tijd werd om over te stappen naar een nieuw bedrijf om zijn kennis te vergroten en verdiepen. De overstap naar Draw2design was dan ook snel gemaakt. Bij Draw2design hoopt hij zich verder te ontwikkelen in moeilijke en uitdagende projecten waarin hij zijn al opgedane ervaring kan inzetten om het project tot een goed einde te brengen.

“Na mijn sollicitatiegesprek bij Draw2design voelde het gelijk al heel vertrouwd. Mede door dit vertrouwde gevoel zal ik me met veel plezier gaan inzetten voor de meest uiteenlopende projecten.”

Dirk-Maarten Storm van Leeuwen – HiCAD Engineer en Constructeur – 06-42646242

Dirk-Maarten startte zijn loopbaan bij een installatiebedrijf als calculator/werkvoorbereider. De laatste jaren, bij dit bedrijf, is hij zich steeds meer gaan verdiepen in het tekenen, berekenen en ontwerpen van de diverse werktuigbouwkundige- en elektrotechnische installaties.

Na 17,5 jaar vond Dirk-Maarten het tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging heeft hij gevonden bij Draw2design. Een leuke nieuwe uitdaging waarin hij zijn ervaringen uit de bouwwereld en de CAD- en bereken software kan gebruiken om zich te gaan verdiepen in het tekenen en ontwerpen.

“De keuze voor Draw2Design was na eerdere kennismaking snel gemaakt. De gemoedelijke sfeer en het enthousiasme waarmee ze over het bedrijf praten, spreekt mij erg aan! Ik heb daarom ook veel plezier in het uitoefenen van dit mooie vak!.”

David van Brug – HiCAD Engineer en Constructeur – 06-42646639

David begon zijn loopbaan bij BMN bouwmaterialen (voormalig van Buren systeemvloeren) als tekenaar / werkvoorbereider /calculator van prefab betonvloeren, wanden en prefab kelders. Uiteenlopende projecten begeleiden van offerte tot het moment dat de producten op de bouwplaats geleverd worden.

Na het verdiepen in 3d software heeft hij de keuze gemaakt voor Draw2design om hier de kennis van de tekensoftware verder uit te breiden, en mooie projecten te mogen engineeren.

“Ik heb het idee dat ik me hier verder kan ontwikkelen in het tekenen van trappen en hekwerken, het ontwerpen met HiCAD en veel uitdagingen zal tegenkomen om klanten een tevreden ontwerp te bezorgen”

Rik van de Vegt – HiCAD Engineer en Constructeur – 06-41325551

Rik is zijn loopbaan begonnen als constructie bankwerker, en heeft zo in de praktijk veel ervaring opgedaan. vervolgens aan het werk gegaan als tekenaar van stalen trappen en hekwerken, en na een tussenstap in de industriële machines het tekenen vervolgens weer opgepakt. Na een goed gesprek met Raymond en Bas de keuze gemaakt om van Staalservice Hardenberg de overstap te maken naar Draw2design. Ik heb het idee dat ik me hier verder kan ontwikkelen in het tekenen van trappen en hekwerken, het ontwerpen met HiCAD en veel uitdagingen zal tegenkomen om klanten een tevreden ontwerp te bezorgen.

“Een fijne werksfeer met leuke collega’s en precies het tekenwerk waar ik naar op zoek was. Werken met HICAD is voor mij een nieuwe uitdaging die ik met heel veel enthousiasme aanga. Door de goede onderlinge samenwerking met collega’s kan ik hier nog heel veel leren.”

Bart Haaksman – HiCAD Engineer en Constructeur – 06-28966102

Ik ben begonnen als machinaal houtbewerker bij van der Kolk Kozijnen in 1996.In 2001 ben ik voor een jaar verhuisd naar Noorwegen waarna ik In 2002 weer ben begonnen bij van der Kolk trappen.Hier heb ik mij het trappen maken eigen gemaakt. In enkele jaren heb ik mij daar opgewerkt naar werkvoorbereider totdat van der Kolk failliet ging. Daarna overgegaan naar Vos trappen als werkvoorbereider.

Na Vos trappen ben ik terecht gekomen in Duitsland waar ik gewerkt heb voor een 3d inmeet/teken bureau. In 2015 ben ik begonnen bij Fawic als werkvoorbereider/calculator/tekenaar in de verpakkingsindustrie. Totdat ik de kans bij D2D kreeg dit jaar.

“Het werk bij D2D spreekt mij erg aan, omdat we projecten uitvoeren die gezien mogen worden, ook al is menigeen zich er niet altijd van bewust. We maken ruimtes en omgeving een stukje mooier. De sfeer bij D2D is no nonsens; dat werkt prettig, geeft veel plezier en er is een goede samenwerking tussen collega’s”.

Mark Brok – HiCAD Engineer en Constructeur – 06-18289741

Mark startte na zijn opleiding met zijn werkzaamheden bij Altrex. Tijdens die periode leerde hij ook Raymond kennen. Enkele jaren later maakte hij de overstap naar een detacheringsbureau. Een mooie manier om kennis te maken met veel bedrijven, producten, machinebouw en CAD-programma’s. Later bij een van deze bedrijven, Voortman Steel Machinery, is Mark in dienst gekomen en met veel plezier heeft hij daar gewerkt totdat Raymond na ongeveer 10 jaar na het laatste contact, een bericht verstuurde met de vraag: “Of een overgang naar Draw2design er in zou zitten?” Na een aantal positieve gesprekken en indrukken op het kantoor in Nijverdal deze uitdaging aangegaan. Het is weer een verbreding van kennis en ontwikkeling in een nieuwe (werk)omgeving, een uitdaging die ik graag aan ga.

“Als derdejaars werktuigbouwkundig student aan de Hanze Hogeschool was ik begonnen aan mijn stage bij Draw2Design. Bij de eerste kennismaking was het voor mij direct duidelijk, dat dit een bedrijf is waar ik veel ervaring en kennis op kon doen in de engineering” Ik heb het hier dan ook erg naar mijn zin gehad!

Rene – (oud) Stagiair HiCAD Engineer en Constructeur

Tot nu toe had ik al wel wat tekenervaring met Solidworks en natuurlijk alle andere vakken die ik gevolgd heb. Draw2Design geeft mij de kans gegeven om te werken aan projecten die leerzaam, divers en erg uitdagend waren. Dat in combinatie met de leuke en behulpzame collega’s, zorgde ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn stage ging.

“Bij Draw2design hangt een erg ontspannen en gezellige werksfeer. Hierdoor ga ik elke dag met veel plezier naar ons mooie en ruime kantoor in Nijverdal. Onze flexibiliteit en professionaliteit zijn de basis voor de goede samenwerking met onze klanten. ”

Margreet Hugen – Administratief medewerkster

De groei aan tekenwerk en daarmee ook de bijbehorende administratieve werkzaamheden binnen Draw2design nemen snel toe. Voor al deze administratieve zaken is Margreet benaderd om ons team te komen versterken. Zij verzorgt onze boekhouding, facturatie en de nieuwsbrief en houdt de website “up to date”.

Met onze nieuwsbrief houden we u maandelijks op de hoogte van onze nieuwe projecten en wetenswaardigheden. Mocht u vragen hebben over bovenstaande zaken dan zal Margreet u hierin verder van dienst zijn. Draw2design wil met al deze ervaring uw aanspreekpunt zijn op het gebied van tekenwerk voor alle mogelijke trappen en hekwerken.

DE SPECIALISTEN VAN DRAW2DESIGN

Het flexibele tekenbureau uit Nijverdal bedient trappenontwerpers, trappenleveranciers
en constructiebedrijven die zelf de capaciteit in technisch tekenwerk ontberen

draw2design-bw
Mail ons uw vraag

Not readable? Change text. captcha txt