deel_nl

[easy-share]

Hoograven en Draw2design bundelen krachten binnen BIM

Het gebruik van BIM is geen toekomst meer, maar het moet toegepast worden in concrete opdrachten en is in veel gevallen tegenwoordig een doorslaggevende factor bij het binnenhalen van nieuwe opdrachten. BIM biedt tegenwoordig de business.

hoograven-content

Binnen een bouwproces werken zeer veel verschillende partijen samen om te komen tot het uiteindelijke resultaat. De rollen en verantwoordelijkheden van deze partijen verschuiven regelmatig. Ook de omgeving is continu in beweging.  De grote hoeveelheid partijen en gegevens binnen een project en de dynamiek daarvan maakt, dat de kans op faalkosten groot is. Verschillende partners en disciplines zijn betrokken bij het ontwerp en de realisatie van een gebouw. Van aannemer tot installateur, van CAD-engineer tot architect. Elke partij heeft eigen ICT-systemen, tekeningen, calculaties en planningen, waardoor onderlinge afstemming soms knap lastig kan zijn.

“Met BIM wisselen alle partners hun gegevens uit binnen hetzelfde informatiemodel. Dit zorgt ervoor dat wij transparant met onze partners en opdrachtgevers kunnen samenwerken”

R. van Amersfoort van Draw2design

Onze nieuwe economie vraagt om open communicatie, nauwe samenwerking en het bundelen van krachten waardoor faalkosten voorkomen kunnen worden. Hoograven is hiervoor op zoek gegaan naar een betrouwbare en flexibele partner om samen het ontwerp en tekenwerk binnen BIM te realiseren. Technisch tekenbureau Draw2design is gespecialiseerd in het ontwerpen van trappen en hekwerken en is met 7 engineers voor menig leverancier het vaste aanspreekpunt voor al hun tekenwerkzaamheden.

Trappenfabriek Hoograven is al sinds jaar en dag een begrip in de bouw op het gebied van houten trappen en hekwerken. Hoograven en Draw2design hebben hun krachten gebundeld om uw opdracht volledig in BIM te kunnen uitvoeren en bieden het gehele BIM traject voor u aan in 3 verschillende pakketten.

“BIM-BASIC”

 • De trappen en hekwerken worden aangeleverd in 1 IFC model. (zelf positioneren met 0-punt in het totaal)
 • 1x wijzigen van de trappen en hekwerken inbegrepen.
 • 1x bijwonen van eventuele “lean” BIM vergadering

“BIM-ADVANCED”

 • De trappen en hekwerken worden aangeleverd in 1 IFC model gepositioneerd met het juiste 0-punt.
 • 2x wijzigen van de trappen en hekwerken inbegrepen.
 • 2x bijwonen van eventuele “lean” BIM vergadering.
 • Inclusief 3D PDF voor het overzicht controle van trappen en hekwerken

“BIM-COMPLETE”

 • De trappen en hekwerken worden aangeleverd in 1 IFC model gepositioneerd met het juiste 0-punt.
 • 3x wijzigen van de trappen en hekwerken inbegrepen.
 • bijwonen van alle eventuele “lean” BIM vergaderingen
 • Inclusief 3D PDF voor het overzicht controle van trappen en hekwerken.
Mail ons uw vraag

Not readable? Change text. captcha txt