hicad2

HiCAD 3D Engineering

Draw2design komt tegemoet aan uw hoogwaardige eisen en heeft de keuze laten vallen op het high-end 3D programma HiCAD van ISD Benelux. Hicad next zet met innovatieve werktechnieken omvattende branche oplossingen en geïntegreerde PDM componenten al sinds jaren de maatstaf in de engineering en ontwikkeling. HiCAD next is wereldwijd het enige CAD systeem met echte 2D-/3D associativiteit.

Moderne bewerkingstechnieken en automatismen helpen u routinewerk over te nemen en al tijdens de engineering fase kan Draw2design met de simulatie-/analysetools botsingen van uw productmodellen herkennen en verbeteren. Zo helpt Draw2design u de productkwaliteit te verbeteren en de kosten van de productontwikkeling te verminderen.

HiCAD video

Video van een artist impression van ons werk getekend met het programma HiCAD. Alle ontwerpen van Draw2design worden gemaakt in HiCAD. Met dit geavanceerde 3D-ontwerpprogramma kunnen ontwerpen door middel van ‘artist impressions’ maximaal inzichtelijk worden gemaakt, vóór de start van de productie

3D tekenbureau

Draw2design streeft ernaar om altijd het beste te leveren in tekenwerk. Dat geldt ook voor het gebruik van tekenprogramma’s. Omdat u het beste wenst, werkt Draw2design met het beste pakket in de markt. Uw wensen zijn onze leidraad, maar ook in onze apparatuur geldt ons motto : ” We step it up! ” Met gebruik van HiCAD als tekenpakket zijn er legio mogelijkheden hoe u uw tekenwerk aangeleverd kan krijgen. Monotekeningen van elk onderdeel, subsamenstellingen van laseronderdelen, of juist een mix van deze twee.

Gebruikte materialen bij trap- en hekwerk ontwerp zijn staal, rvs, aluminium, hout, beton en glas, of een combinatie daarvan. “In de ontwerpfase vraagt een mix van materialen om extra aandacht”, zegt Ten Tusscher. “Het ontwerp en het technisch tekenen van trappen en hekwerken is een vak apart. Daarbij is ook de – aan veranderingen onderhevige – wettelijke regelgeving een belangrijke aspect. Reden te meer voor onze klanten om te kiezen voor een specialist”, zegt mede-eigenaar Bas ten Tusscher. “Bij het ontwerp moet je niet alleen rekening houden met de klantwensen, maar ook met onder meer design, materiaalkeuze en -combinaties, robuustheid, bouw- en veiligheidseisen, productie en montage.

pijl13-reverse

Programmeren in HiCAD
met C# of XAML

“Draw2design is een uniek en bijzonder bedrijf dat mede door de gedrevenheid en vakbekwaamheid groot is geworden. Bijzonder omdat jullie tijdens de constante groei het technisch niveau zeer hoog hebben weten te houden. ISD is dan ook zeer dankbaar dat wij een steentje hebben mogen bijdragen aan dit succes.

Joost Swarts – ISD Benelux

HICAD teken bureau

Klanten kunnen bij Draw2design terecht voor een compleet traject van advies tot realisatie, of voor een deeltraject. Na controle door aannemer en architect, wordt een ontwerp geperfectioneerd, wat uiteindelijk leidt tot een optimaal eindontwerp. Ontwerpen worden steeds vaker uitsluitend digitaal gemaakt en aangeleverd. Zo’n digitaal ontwerp bevat onder meer alle maatvoeringen en gedetailleerde productietekeningen, met als optie een 3D model waarin de klant zijn trap(pen) kan bekijken.

Alle ontwerpen van Draw2design worden gemaakt in HiCAD. Met dit geavanceerde 3D-ontwerpprogramma kunnen ontwerpen door middel van ‘artist impressions’ maximaal inzichtelijk worden gemaakt, vóór de start van de productie. Bas ten Tusscher en Rene Jannink hebben onlangs een bedrijfsspecifieke API training gevolgd, om zo standaard ontwerpprocessen in HiCAD te automatiseren, wat een hoop tijdwinst oplevert.

hicad3

“Praktijk gecombineerd met theorie, het is altijd weer mooi als we een project hebben getekend en uitgewerkt . Wij denken mee met onze klanten om samen tot het beste eindresultaat te komen. Trots als we later een foto krijgen met het eindresultaat. “

Jan Stuit – Tekenaar – Constructeur

Specialist 3D Cad tekening

Draw2design wordt door ISD, de leverancier van HiCAD vaak als een voorbeeldbedrijf ingezet om andere bedrijven te laten kennismaken met het geavanceerde tekenprogramma.

Tot slot heeft Draw2design óók de nodige ervaring in het ontwerpen volgens BIM (Bouwwerk Informatie Model). Van Amersfoort: “Hiermee kunnen we direct controleren of een trap of hekwerk aansluit op de maatvoeringen van andere partijen in het bouwproces. Een extra mogelijkheid om fouten te reduceren en een vlekkeloze uitvoering te stimuleren.”

Mail ons uw vraag

Not readable? Change text. captcha txt